Bescherm uw producten en apparaten

In magazijnen staan vaak veel producten en apparaten met een hoge waarde. Het is dan ook van belang dat dit niet kapot gaat door middel van aanrijdingen met voertuigen. Er zijn verschillende manieren om deze producten en apparatuur te beschermen door middel van aanrijdbeveiliging. Zo zijn er verzinkt aanrijdpalen, kunststof beveiliging en betonnen blokken die de apparatuur en producten zouden kunnen beschermen tegen deze aanrijdingen. Daarnaast is de bescherming van personen erg belangrijk in magazijnen. In deze blog wordt uitgelegd welke onderdelen u in het magazijn moet beschermen en welke oplossingen daarvoor zijn.

Bescherming van personen

Het belangrijkste van een magazijn is dat in ieder geval het personeel veilig is. Er zijn ook bepaalde veiligheidseisen waar bedrijven aan moeten doen, om zo de bescherming van personen te garanderen. Deze veiligheidseisen zijn voornamelijk voor het bouwen van de stellingen en het opstapelen van de pallets. Maar naast deze veiligheidseisen wilt u als bedrijf zijnde natuurlijk dat het personeel overal in het magazijn veilig is. Hiervoor is persoonsbescherming een goede oplossing. Voor de persoonsbescherming kunt u bijvoorbeeld duidelijke voetpaden aangeven en veiligheidspoorten en voetgangers barrières plaatsen. Voorkomen is beter dan genezen. Daarom is aanrijdbeveiliging voor personeel erg belangrijk om risico’s te voorkomen.

Liever telefonisch advies? Laat uw gegevens achter en wij bellen u z.s.m. terug

  • Uw gegevens worden enkel gebruikt om contact met u op te nemen (Privacy verklaring)
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Schokabsorberend

Hygiënisch

Bestand tegen slijtage

Roest niet

Bescherming van materiaal en producten

Net als de bescherming van personen is het ook belangrijk dat de producten heel blijven, anders is er niks meer voor de verkoop. Daarnaast moet de apparatuur, zoals machine kastjes die in het magazijn staan ook beschermd worden. Dit kost meestal veel geld, en waarom zou je het risico nemen als je zulke ongelukken ook kunt vermijden? Links en afschermpalen kunnen ervoor zorgen dat de voertuigen de producten en materialen niet zullen beschadigen door middel van een aanrijding. Ook voor stellingen bestaat er bescherming, om hiermee schade aan de voertuigen te voorkomen. Of juist te vermijden dat de stellingen kapot of beschadigd raken.

Bescherming van het gebouw

In het gebouw staan er vaak palen ter ondersteuning. Soms zijn er smalle paden, waar de voertuigen maar net langs kunnen rijden. Hier is het gevaar op een aanrijding tegen deze kolommen erg groot. Daarvoor bieden diverse leveranciers kolombescherming aan. Deze bescherming zorgt ervoor dat de kolommen niet kapot gereden kunnen worden en daardoor eventueel nieuwe kolommen geplaatst moeten worden om de veiligheid opnieuw te beschermen. Voor de bescherming van gebouwen bestaan er verder afschermpalen, wandbescherming en aanrijdpalen. Wanneer u graag wilt voorkomen dat er schade aan uw gebouw ontstaat, is aanrijdbeveiliging een logische keuze. Uiteindelijk bespaart het geld en tijd, doordat de schade van de aanrijding niet continue gerepareerd hoeft te worden.

Verschillende materialen aanrijdbeveiliging

Zoals in de introductie al genoemd was, zijn er verschillende materialen wanneer het gaat om aanrijdbeveiliging. Zo heb je betonnen blokken, verzinkt en kunststof beveiliging. Maar wat is het verschil tussen deze soorten materialen eigenlijk? Voor welk materiaal aanrijdbeveiliging kunt u het beste kiezen? Al het materiaal zal ervoor zorgen dat de personen, gebouwen, materialen en producten beschermd zullen blijven. Maar niet alle soorten aanrijdbeveiliging blijft hetzelfde na een aanrijding. Of niet al het materiaal is even duurzaam of geschikt voor iedere branche. Zo is betonnen aanrijdbeveiliging niet goed voor de voertuigen waar de aanrijding mee veroorzaakt wordt. Ditzelfde geldt voor verzinkt aanrijdbeveiliging, waar het materiaal niet flexibel meebuigt. Daarnaast kan een heftige aanrijding, de betonnen beveiliging ook beschadigen. Kunststof aanrijdbeveiliging buigt echter met de voertuigen mee, waardoor de schade aan het voertuig zelf minder zal zijn. Deze flexibele beveiliging zorgt ervoor dat bedrijven langer met de producten kunnen doen. De kunststof aanrijdbeveiliging hervormt namelijk weer terug in de oude staat. Voor bedrijven waar het belangrijk is dat de voertuigen en de aanrijdbeveiliging lang meegaan, wat eigenlijk in ieder bedrijf wel het geval is, is het verstandig om te kiezen voor kunststof aanrijdbeveiliging.

Brochure 2019